LINK logo LINK arbetsmarknadsdagar
LINK logo

Vad är LINK-dagarna?

LINK-dagarna är en tvåveckorsperiod i november fylld med aktiviteter för att ge studenter de bästa möjliga förutsättningarna att knyta kontakter med arbetslivet och säkra sommarjobb, internship eller exjobb. Vi kallar det arbetsmarknadsdagar.

Företagen på LINK är inriktade mot data och IT, och tycker du det låter intressant är du varmt välkommen att delta!

 1. LINKedON

  LINKedON är startskottet för LINK-dagarna. Det är en sprakande finsittning som hör och häpna är helt gratis! Under sittningen ges möjligheten att lära känna våra fantastiska samarbetspartners.

 2. Företagsevent

  Under två veckor anordnar LINK mängder med företagsevent. Alla event är helt gratis! Det är alltifrån lunchföreläsningar till kvällsevent såsom kontorsbesök, bowlingkvällar eller restaurangbesök med företag.

  Gå till eventen
 3. Kontaktsamtal

  Dagen innan mässdagen bjuder LINK in till kontaktsamtal, vilket är ett personligt möte mellan en student och en företagsrepresentant. Du ansöker själv om vilka foretag som du är intresserad av att möta. Kontaktsamtalen är helt gratis. Här finns det stor chans till att säkra drömjobbet, exjobbet eller det perfekta internshipet inför sommaren!

 4. Mässdagen

  Dagen vi har väntat på! Fran 10:00 till 16:00 står ca 90 foretag i C-huset och Kårallen för att träffa DIG! Ta chansen att prata om sommarjobb, exjobb, anställning och allt däremellan. Är du inte intresserad av att mingla med företag? Häng i loungen, gör ett besok hos stylisterna eller få hjälp med CV-granskning. Allt detta, och mycket mer, finns att ta del av helt gratis!

 5. Banketten

  Som avslutning på LINK-dagarna hålls en högklassig bankett på Linköping Konsert och Kongress. Här får företagsrepresentanter och studenter chansen att mingla på ett avslappnat sätt i festlig atmosfär. Det bjuds på en enastaende trerättersmiddag och spektakulär underhållning. Färst till kvarn gäller!

LINK-värdar

Är du intresserad av att hjälpa oss genomföra LINK-mässan? Inför mässan kommer vi att behöva hjälp av många studenter med olika ansvarsområden. Vi kallar dem LINK-värdar. Som värd får du möjligheten att skapa värdefulla kontakter med stora företag inom tech-branschen samt goda erfarenheter för framtida arbetsliv.

Därtill får du som värd till LINK 2023 en snygg LINK-rygga, en maxad kick-off, en högklassig bankett och möjlighet att köpa förköp till Schlaget som äger rum på Kårallen efter banketten.

Målgrupp

LINK-dagarna riktar sig främst till studenter från följande program:

 • Civilingenjör i data-, elektro-, medicinsk- och mjukvaruteknik samt informationsteknologi, industriell ekonomi, teknisk fysik och teknisk matematik.
 • Högskoleingenjör i data- och elektroteknik.
 • Systemvetenskap, innovativ programmering, kognitionsvetenskap samt kandidat inom matematisk statistik och dataanalys.

Alla med intresse för data och IT är varmt välkomna att delta på LINK-dagarna!

Bankett

Vilka är LINK?

Visa hela kommittén

Varje år väljs en projektgrupp som kallas LINK-Kommittén. Den består av studenter som tillsammans ideellt planerar och utför LINK-dagarna.

Kommittén 2023

LINK-Kommittén består av Ledningsgruppen, Eventgruppen, Företagsgruppen, Mässgruppen, Marknadsföringsgruppen och IT-gruppen.

Arrangörer

D-Sektionen

Datateknologsektionen

Datateknologsektionen, även kallad D-sektionen, är en studentdriven förening för studenter vid LiU som studerar civilingenjörs-programmen i datateknik, informationsteknologi och mjukvaruteknik samt kandidatprogrammet i innovativ programmering.

Y-Sektionen

Y-Sektionen

Sektionen för teknisk fysik och elektroteknik, även kallad Y-sektionen, är en studentdriven förening för studenter vid LiU som studerar civilingenjörsprogrammen i teknisk fysik och elektroteknik, medicinsk teknik samt teknisk matematik.


Huvudsamarbetspartner Sectra loga Samarbetspartners
Ericsson loga Toyota loga FOI loga

© 2023 LINK arbetsmarknadsdagar